Професионално почистване на дома преди празниците

Професионално почистване на дома преди празниците

Обмисляли ли сте идеата за професионално почистване на дома преди празниците? Голямото почистване някога се е извършвало преди изгрев слънце на Игнажден или 19-ти декември. С времето тази традиция може да е загубила значението си, но това не се отразило на стремежа ни да приготвим дома за този специален повод. Независимо от времената и нравите, и до ден днешен всички обичаме да посрещнем празниците на чисто и светло.

 Може би фирма за почистване не е първото, което ни идва наум преди празниците, когато осъзнаем, че имаме нужда от помощ, за да сме сигурни, че всичко ще е по конец. По възможност преди да се изпокараме или да загубим предколедното си настроение. Професионалното почистване на домовете е лесен и достъпен начин да вкараме бързо ред и уют у дома, така че да ни остане повече време да обърнем внимание на най-близките си хора.

А какво ни възпира всъщност? Често се случва да подходим с предразсъдъци към някоя тема или идея без да се замислим дали в тях има някакво логично обяснение. Професионално почистване на дома не прави изключение, особено в студения зимен сезон и преди коледните празници. Ето защо решихме да съберем и преразгледаме някои от най-често срещаните митове и предразсъдъци, които са ни спирали в миналото:

Има ли смисъл от професионално почистване на дома през зимата, ако сме правили есенно почистване?

Есенното почистване наистина помага да подготвим дома си за късите зимни дни и дългите зимни вечери, които често предпочитаме да прекара на топло у дома. Особено в настоящия климат и условия. Когато прекарваме повече време вкъщи използваме всички помещения по-често и неминуемо те се зацапват по-бързо. Какво пък остава, когато делим едно пространство с енергични деца и домашни любимци, жадуващи за нашето време и внимание.

Необходимо ли ми е професионално почистване на дивани и матраци?

Често избягваме пране на мека мебел през зимния сезон, тъй като се притесняваме колко време ще съхнат след това. Забравяме обаче, че професионалната техника за почистване редуцира максимално влагата, а остатъчната влага се изпарява бързо, тъй като в помещението работи парното или климатика. Въздухът вкъщи е по-сух през зимата, което означава, че времето, за което килимите и дивана изсъхват, се съкращава, а въздухът се освежава.

Нужно ли е да почиствам прозорците през зимата?

Повечето от нас мият прозорците 2-3 пъти годишно и то при хубаво слънчево време. Важно е прозорците да се поддържат и зимата, не само заради влагата и праха, които могат да проникнат в дограмата. Чистите прозорци пропускат повече светлина, а вечер, озарени от свещи и електрически лампички, създават приказно настроение и уют вкъщи. Можете да ги почистите сами или да се доверите на професионалисти.

Не може ли моето професионално почистване на дома да почака до пролетта и пролетното почистване?

Всеки дом се нуждае от грижа и поддръжка през всеки един сезон и зимата не прави изключение. Тогава, поради топлия сух въздух, вкъщи се задържа повече прах, а в кухнята и банята, които се използват по-често, включително от гости, се задържа влага, която предразполага развитието на мухъл и плесен. При излизане и влизане пък внасяме голямо разнообразие от мръсотия – киша, вода, сол, кал, сажди и пясък.

Защо да прибягвам до услугите на фирма за почистване за професионално почистване на дома преди празниците?

Често в ежедневието си сме принудени да прибягваме до сложни стратегии и тактики, за да можем да отметнем всички задачи в списъка. В случай, че сте прекалено заети или искате да да се посветите на други дейности, можете да се поверите почистването на нас. Ще се постараем да осигурим качествено професионално почистване на дома, така че домът ви да е готов за откриването на коледния сезон, а вие да имате повече време за останалите коледни приготовления без да се чувствате изнервени и уморени.

Ако искате да се свържете с нас, за да преобразим Вашия дом и да събудим коледния дух у дома с професионално почистване на дома, можете да се свържете с нас на 359879888175/+359879888174 или на office@bgprane.com

Още публикации