Защо да изберем професионално почистване на мека мебел?

Защо да изберем професионално почистване на мека мебел?

В BgPrane знаем, че меката мебел може е сериозна инвестиция за всеки собственик на жилище. Малко хора смятат, че професионалното почистването на тапицерията е част от тази инвестиция. А то ще ще накара мебелите Ви да изглеждат по-добре и да издържат по-дълго, така че да не се налага да правите още от тези големи инвестиции, преди да е дошло времето за това.

Професионалното почистването на тапицерията не е лесна задача и начинът, по който да се справим с нея, може да затрудни много обикновения човек. А без добро почистване меката мебел ще започне да изглежда зле, да мирише лошо и в крайна сметка да се наложи да бъде сменена.

Защо да изберем професионално пране на мека мебел от BgPrane?

Ако ви се налага да почистите меката Ви мебел, но не сте сигурни откъде да започнете, в тази статия ще ви разкажем за причините, поради които трябва да наемете професионална фирма за почистване на мебели, която да свърши тази работа.

Основните причини за това са, че ние разполагаме с всички нужни инструменти, имаме опит и ще свършат много по-добра работа, отколкото можете да свършите Вие, на по-ниска цена, отколкото предполагате.

Най-добрите инструменти за работа

Почистването на тапицерии е специализирана работа, която се извършва най-добре с подходящите инструменти. Най-доброто средство за почистване на тапицерия за типична тапицерия е професионалната парочистачка. Това е специализиран инструмент, който използва пара, за да навлезе дълбоко във влакната на тапицерията, без да намокри материала.

Почистване с пара

Почистването с пара премахва най-упоритите замърсявания, като същевременно унищожава бактериите и плесените, които може да живеят в тъканта. Използването на парочистачка за тапицерия изисква опит и е добре тази работа да се извършва от професионалист.

Оборудването за почистване с пара е обемисто и скъпо, не е нещо, което няма нужда да държите вкъщи. Така че най-добрият начин да използвате тази машина за почистване е да наемете професионалист, който е обучен да я използва и ще свърши добра работа.

Ако вашата тапицерия не може да се почисти с пара, нашият екип ще знае точно кои препарати за почистване на тапицерия може да използва, за да почисти тапицерията Ви по правилния начин. Много собственици на жилища не как точно да почистят мебелите си и в крайна сметка ги съсипват.

Но ако наемете професионалист, той ще знае точно от какво се нуждае вашата тапицерия и ще я почисти по правилния начин.

Мебелите ви ще издържат по-дълго

Ако започнете да третирате правилно тапицерията си още от момента на закупуването, тя може да издържи с години повече, отколкото би издържала, ако не сте я почистили професионално. Поне веднъж годишно трябва да повикате професионалист, който да извърши почистване, за да сте сигурни, че мебелите ви ще издържат възможно най-дълго.

Колкото по-дълго мръсотията, петната и замърсяванията стоят върху тапицерията, толкова по-сериозни щети нанасят и толкова по-трудно ще се почистват. Мръсотията ще си проправи път в меките мебели до степен, в която ще бъде невъзможно да се почисти. Мръсотията, която се трие по влакната на тапицерията, може да бъде абразивна и да нарани влакната, поради което тапицерията ще изглежда зле и в крайна сметка ще се наложи да бъде сменена.

Редовното почистване на тапицерията от професионалисти ще добави години живот на Вашите меки мебели. Доброто почистване на тапицерията също така ще накара мебелите да изглеждат и да се чувстват като нови. По този начин няма да изпитвате нужда да купувате нови мебели и ще харчите по-малко пари за закупуване на нови вещи.

Професионалните препарати за почистване на тапицерии ще направят така, че мебелите Ви да издържат много по-дълго.

Удобство

BgPrane предлага профсионално почистване по домовете. Визита от професионални чистачи на тапицерии в дома Ви е много по-лесно, отколкото да се мъчите да ги почистите сами. Нашият екип много опит в почистването на тапицерии и ще свършат работата много по-бързо, отколкото вие. Това, което може да Ви отнеме цял уикенд, ще бъде направено само за няколко часа от професионалист.

Всичко, което трябва да направите, е да изчакате да приключат и да оставите тапицерията да изсъхне. Ако се опитате да почистите тапицерията сами, това може да ви отнеме много дълго време, а и няма гаранция, че ще я почистите правилно, и дори може да я повредите.

По-евтино, отколкото предполагате

Може би си мислите, че наемането на професионален чистач на тапицерии е твърде скъпо, но в действителност е по-достъпно, отколкото си мислите.

След професионално почистване диванът ви отново ще изглежда като нов. Вместо да похарчите маса пари за закупуване на нов, изнасяне на стария и транспорт на новия, можете да похарчите само част от тази сума и да свършите много по-малко работа, като наемете фирма за професионално почистване.

По този начин ще спестите повече време и няма да ви се налага да мислите за голяма покупка или как да се отървете от стария диван. Наистина е рентабилно  да поддържате тапицираните си мебели с помощта на професионалисти.

Отстраняване на алергени и бактерии

Когато прахът и замърсяванията попаднат в меката мебел, те започват да вредят на хората, които седят върху нея, и дори могат да ги разболеят. Най-добрият начин да се уверите, че това няма да се случи, е да наемете професионалисти.

Когато бактериите се настанят в тапицерията, тя ще започне да мирише лошо и тогава няма да искате да седите на нея. Като спазвате редовен график за поддръжка, включващ професионално почистване, ще се уверите, че тапицерията ви ще остане удобна и ще мирише свежо дълго време.

По-добро качество на въздуха в помещенията

Качеството на въздуха е изключително предимство при професионалното почистването на тапицерията. Прахът, космите от домашни любимци и прахът, които се загнездват във влакната на тапицерията, могат да се вдигнат във въздуха всеки път, когато някой седне на фотьойл или диван. Когато тези елементи се натрупват, те могат да предизвикат засилени симптоми на алергии, дихателни и здравословни проблеми.

Професионалното почистване на мека мебел почиства навлиза дълбоко във влакната на мебелите ви и отстранява прах, полените и други частици, които могат да предизвикат алергии, като раздразнят очите, носа и гърлото Ви.

Премахването на тези алергени води до по-добро качество на въздуха в дома ви и до по-здравословен живот за Вас и Вашето семейство.

Колко често трябва да се почистват меките мебели?

Когато определяте колко често трябва да се почиства тапицерията, трябва да вземете предвид два основни фактора.

Първо, трябва да вземете предвид колко често използвате мебелите. Например, ако тапицерията се намира в стая, в която почти не влизате, почистването може да се извършва на всеки 18-24 месеца.

Второ, трябва да помислите за това кой използва тапицерията. Ако имате малки деца или домашни любимци, е необходимо по-често почистване на тапицерията. В този случай препоръчваме да почиствате меката мебел веднъж или два пъти годишно.

Редовното почистване с прахосмукачка и почистването на петна са препоръчителни задачи, които да свършите и сами, но почистването на тапицерията е най-добре да се остави на професионалистите. Една от причините, поради които е най-добре да наемете професионална фирма за почистване на мека мебел, е, че различните материи изискват различни методи и почистващи продукти.

Професионалната фирма за почистване на тапицерии ще знае как и какво да използват за Вашите дивани. Въпреки че е добре да почиствате на място, за да отстраните петната, важно е да се уверите, че използвате правилния почистващ разтвор, за да предотвратите появата на трайни петна по тапицерията.

В заключение

Почистването на тапицерията има множество предимства – от подобряване на външния вид до здравето и спестяването на пари. Има вероятност да сте избрали мебелите си, защото са ви харесвали, така че защо да не се отнасяте към тях така, все едно още ги харесвате? В ежедневието Вашата тапицерия преминава през износване, което с времето може да доведе до сериозни повреди. Освен другите ползи, почистването ще ви накара отново да се влюбите в тапицерията си!

Защо да изберем професионално почистване на мека мебел от BgPrane?

В BgPrane залагаме на утвърдени традиции в почистването на мека мебел и иновации. Зад нашето мото „Живей на чисто“ ние обединяваме желанията на нашите клиенти с нашите способности  и професионализъм, за да постигаме безупречен резултат в сферата на работата ни.

За контакти:

  • Ул. Георги Белов 2   П.К.1712 София
  • +359879888175
  • +359879888174
  • office@bgprane.com

Още публикации