Почистване след празниците или как да започнем 2021 на чисто!

Почистване след празниците или как да започнем 2021 на чисто!

Изпратили сте гостите и старата година, готови сте да си отдъхнете, да си налеете едно и да се отдадете на заслужена почивка. Тогава се замисляте за изминалото време и забавата, а оттам неминуемо се сещате и за следите, които гостите са оставили след себе си. Познато, нали? Ето защо, решихме да ви се притечем на помощ с няколко практични съвета, които се надяваме, че ще улеснят и ускорят почистването след празниците. Така ще можете да започнете новата година на чисто.

Нека голямото разтребване започне сега!

Празниците включват размяна на подаръци, суетене около коледната украса и трапеза, както и изобилие от свещи и крушки. Без тях няма как да се насладим на неповторимата коледна атмосфера. След празниците, сякаш всичко се обръща срещу нас и изведнъж се оказваме заложници на кухнята. Мивката е препълнена с мръсни съдове, кофата за боклук прелива, а в ъглите дебнат финтифлюшки, панделки и остатъци от опаковъчна хартия.

Отървете се от целия боклук и изхвърлете всички панделки, хартии и кутии, от които не се нуждаете. До следващата Коледа остава около година,а тогава надали ще се сетите за тях. Прегледайте посудата и върнете кутиите и съдинките, донесени от гости. Подсетете роднините да ви върнат съда, който сте им заели. Приберете коледната украса. Не забравяйте лампичките, които сте закачили навън и проверете дали всяка лампичка работи.

Погрижете се за кухненските уреди

Със сигурност сте се погрижили или предстои да се погрижите за кухнята, но си предвидете време да почистите и електроуредите, с които сте забъркали всички вкусотии и съе спечелили гостите. Можете да използвате традиционни почистващи препарати или да смесите вода с оцет и сода. Обърнете внимание на хладилника и съдомиялната. Ако са влажни могат да завъдят мухъл. Препоръчваме употребата на био препарати за ефективно и безопасно почистване.

Почистете меката мебел

Меката мебел е хит през зимния сезон, а по време на празниците не само семейството, а и гостите са се наслаждавали на нейната компания. Какво остава за домашните любимци? С други думи, време е да почистите меката мебел вкъщи и кога, ако не сега? Почистете с прахосмукачка, за да премахнете твърдите частици върху дамаската. При почистването на петна използвайте специални препарати или някои традиционни методи за почистване.

Ако не знаете какво е петното използвайте сода и я нанесете върху петното с помощта на чиста бяла кърпа. Или нанесете малко оцет, изчакайте 15 мин, след което попийте с малко вода. Мазни петна третирайте със сол, а после внимателно попийте със смес от сапун или вода. За петна от кафе, смесете оцет, вода и препарат за съдове. Можете да поверите задачата на специалисти, които ще имат грижата да безопасно почистят и освежат меката мебел.

Почистете постелките и изтривалките

Постелките и изтривалките сигурно са задръстени от замърсявания, петна и миризми. Почистете ги като следвате инструкциите за пране на етикета. Отстранете петната преди пране. Можете да се отървете от праха и косите с прахосмукачка или четка. Изнесете постелките на балкона през някой слънчев ден, изтупайте ги и ги окачете да се проветрят. Ако не е препоръчително да ги перете в пералня, можете да се обърнете към фирма за почистване.

Пране и освежаване на килими

Килимите също вероятно са загубили добрия си вид от зимата и гостите. Помислете си само за следите от кал и киша, вино, храна, празниците, гостите, домашните любимци и децата. Препоръчваме да прегледате състоянието на меката мебел, постелките и килимите вкъщи, след което да оставите грижата им на специалистите. Чистите и освежени килми ще подобрят качеството на въздуха вкъщи и ще се погрижат за домашния уют и атмосфера.

Екипът на BgPrane Ви благодари за подкрепата и доверието през изминалата година и желае здраве, щастие и благоденствие през новата година. За нас е привилегия да имаме грижата за Вашия имот и обещаваме да оправдаваме Вашите очаквания. “Живей на чисто” е наше мото, стремеж и пожелание! Насреща сме във всеки един момент, в който имате нужда от нас и услугите ни. Можете да се свържете с нас на 359879888175/+359879888174 или на office@bgprane.com

Още публикации